pondelok 20. februára 2012

Stolovky a pohárovky / #07

Taký nemastný a neslaný týždeň. Už pár dní sa necítim dobre. To je ten pocit, keď na vás niečo lezie a nie a nie vás dať dolu. Rovnaký pocit keď je niekoľko dní zamračené a nechce pršať. Tiež máte chuť zatiahnuť za nejakú šnúrku, aby sa už konečne rozpršalo. Určite skončím s teplomerom v posteli a nebude to len na jeden večer. Ale nebudem kuvikať. Čo sa má stať, sa nakoniec aj tak stane.
Priznám sa, že som toho tento týždeň veľa neochutnal. Ale nákup potravín v Tescu mi priniesol zaujímavý kúsok na stôl. Ako sa hovorí no nekúp to! Naviac keď to stojí 3,85 € (cenu negarantujem, predpokladám, že to bola krátkodobá akcia). Opäť jedna príjemná vec zo supermarketu za ktorú sa nebudete hambiť ani pred priateľmi možno ešte nájdete pod názvom Bordeaux Superieur Rouge 2010. Skvele zahreje (13,5% alkoholu) a poteší jazyk drobným čiernym ovocím, ale to je asi tak všetko. Férové víno za spravodlivú cenu.


Pohárovku Rizling vlašský 2009 od Martina Pomfyho pravdepodobne netreba predstavovať. Už som okolo nej chodil akosi dlho a neodolal som aby som ju neotvoril. Bol som na ňu po mnohých mesiacoch zvedavý. Poznáte ju z Národného Salónu vína, bola ocenená na Vínnych trhoch v Pezinku a dostala bronz na Decanter World Wine Awards.

Rozhodne ho považujem za jeden z najlepších rizlingov, ktorý sa podaril jeho tvorcovi tak, že svoj ozajstný potenciál odhalí až po niekoľkých rokoch. Veľké, bohaté, robustné, vyzreté, plné, ohnivé a dlhé víno, plné kvetov, medu, sušeného ovocia a orechov.  Priznám sa, že táto kúpa bolo moje najhoršie nákupné rozhodnutie. Do dnes ľutujem, že som si kúpil iba dve fľašky, pretože by ma skutočne zaujímalo ako toto víno bude vyzerať v roku 2014 alebo v roku 2019. Pravdepodobne sa to nikdy nedozviem.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára