sobota 25. februára 2012

Otvor konečne tú fľašu

Po niekoľkých dňoch, počas ktorých mi robila spoločnosť chrípka v posteli, som sa konečne zobudil s dobrým pocitom do krásneho slnečného dňa. Môj pes ako obvykle keď cíti, že bude takýto deň, vylezie z pelechu a s vytrvalosťou jemu vlastnou, ma ženie von na vzduch zavčasu ráno čo býva obyčajne o 5:23 hod.  Potom si nájde najpríjemnejšie miesto v dome aby si oddýchla.

Od rána vo mne rástla kostička nepokoja ako pred nejakou slávnosťou na ktorú sa tešíte. Dôvod som zistil keď som otvoril kalendár aby som prebehol pripomienky a dôležité veci na ktoré nemám zabudnúť. Dnes je *TEN* deň, keď chceme otvoriť *TÚ* fľašu vína.

Už od roku 2000 posledná sobota vo februári patrí podujatiu *Open That Bottle Wine*. Dôvodom pre ktorý sa dvaja nadšenci pre víno (Dorothy J. Gaiter  & John Brecher) rozhodli oslavovať tento deň boli tie obrovské množstvá fliaš vína ktoré máme odložené v našich pivniciach a ktoré sme z rôzneho dôvodu doteraz neotvorili. Zvyčajne sú to fľaše ktoré nás niečím zaujali na ochutnávkach, alebo sme ich dostali darom, či sme si ich kúpili pretože mali skvelú referenciu. Samozrejme tých dôvodov môže byť aj viac. Každý máme svoj. Nejaký. Trebárs ten, že ročník 1992 je rokom narodenia vašej dcéry a vy ste si povedali, že víno otvoríte keď bude mať 20. Takže neváhajte a bežte do pivnice, oprášte tú vzácnu fľašu vína a pripravte ju k slávnostnému obedu alebo večeri s rodinou.

Moja fľaša vína ktorú sa práve chystám otvoriť,  bol darček na moje narodeniny od priateľa. Nedám jej šancu na dlhé čakanie. Veď ona čakala na mňa už od roku 2008! Koniec koncov dnes na obed varíme pikantný guláš, tak nevidím dôvod aby súčasťou tej veľkej skladačky príjemných vecí tohoto dňa nemohlo byť aj toto víno. Priznajte sa, máte niekde založenú fľašu vína, ktorú by stálo za to aby ste ju otvorili ešte dnes?

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára