pondelok 8. augusta 2011

Vyhodnotenie ankety ~ Festival vína, putovanie za vínom, degustácie, ochutnávky a iné vinárske podujatia

Tomuto hovorím kľúčové poznanie. Občas čítam na blogoch s vínom ako sa ich pisatelia posťažujú, že ich príspevky číta výhradne skupina ľudí, ktorí si to už s vínom dávno vyjasnili a majú naň vyhranený názor. Myslím si, že sa vo všeobecnosti mýlia, čomu nasvedčuje aj posledná anketa, ktorú si pozrelo 278 návštevníkov blogu. Zaujímavé je číslo 32 čo je presný počet vinomilcov, ktorí prejavili svoj názor a odklepli niektorú z koloniek ankety. Takže kto sú potom tí ostatní?


Pre také to jednoduché videnie sveta ich zaradím medzi diskrétnych, nesmelých bádateľov a skrytých objaviteľov pokladov.  A víno to je poklad. Tak ako sme sa v detstve venovali objavovaniu vecí na povalách a opatrne sme oprašovali staré rárohy, tak sme postupne objavovali chuť futbalu, cigariet, prvého piva ale aj prvých bozkov. Niektorí z nás sa k tomu priznávali a druhá skupina o tom vždy diskrétne mlčala. Z niektorých sa postupne stali zberatelia čajníkov, šijacích strojov či gramofónov a z iných sa stali experti na futbal, cigary, bavorský slad, pivné špeciály a samozrejme ženy.

Anketa priniesla poznanie, že podujatia s vínom máme všetci veľmi radi pretože 97% z Vás reagovalo na posledné štyri pozitívne otázky (tie 3% alebo jedného hlasujúceho, ktorý to na poslednom fláme s vínom prehnal :) nebudem brať do úvahy,  opica utečie a nabudúce si dá človek veľký pozorisko či jej dovolí aby mu opäť pretrhla niť).
Nemá význam diskutovať o tom či je vínnych podujatí málo alebo veľa, pretože frekvenciu návštev si podľa ankety dokáže každý z Vás naplánovať s ohľadom na veľkosť záujmu o víno, času, ktorý tomu chce venovať a objemu peňazí, ktoré treba do poznávania vína investovať. Pevne verím, že nabudúce sa v ankete objavia medzi hlasujúcimi aj skrytí fanúšikovia vína, ktorí mu budú chcieť jedného dňa rozumieť.

A nakoniec čo som si vymyslel ako ďalšiu anketu? Budeme pokračovať v téme. Keď sa rozhodnete, že chcete niečo prelíznuť, aká forma ochutnávania vína Vám vyhovuje? Máte radšej voľný prístup k vínu kde vás nikto neobmedzuje, alebo dáte prednosť riadenej degustácii?

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára