sobota 4. júna 2011

Giro d´Slovakia Wine Tour 2011

Občas každého z nás napadne nejaká somarina. Z myšlienky sa stane príbeh, ktorý nám dáva zmysel a telo zachváti nadšenie. Tu sa väčšina príbehov o dobrých myšlienkach končí. Nadšenie zvyčajne skôr alebo neskôr vyprchá. Ale ak s ním správne zachádzate a prikrmujete ho tak, aby prerástlo do takej tej zdravej posadnutosti, potom sa môžete stať scenáristom, režisérom a hlavnou postavou príbehu, ktorý vám budú všetci závidieť.Vyrastal som v období, keď silnými vzormi pre mládež boli športovci. Spomenul som si na to keď som zaregistroval, že dnes sa začínajú cyklistické preteky "Okolo Slovenska". Chcel by som veriť, že aj dnes sa nájdu fanatici, čo vám budú vedieť povedať všetky mená účastníkov a víťazov jednotlivých etáp pretekov a to nielen tohoto podujatia, ale aj Tour de France a Giro d´Italia. 

Posledné menované preteky skončili len pred pár dňami a tiež neušli mojej pozornosti. Priznám sa, že to nebolo kvôli tomu, že by som sledoval cyklistickú scénu, ale len preto, že som zahľadený do vína. Samozrejme mu môžem poďakovať, že ma zaviedlo späť k cestnej cyklistike. Milovníci vína vedia, že Itália je nielen úžasná krajina plná zaujímavých vín, ale je to aj úžasná turistická destinácia kam chodíme radi za históriou, za vodou alebo sa len tak flákať po krajine a ochutnávať regionálne jedlá a vína.


Ako to všetko spolu súvisí? Moji priatelia z Twittru využili preteky okolo Itálie na komunikáciu o víne a priniesli svojim zákazníkom autentické informácie (fotografie, hodnotenia vína, dostupnosť vína v jednotlivých veľkoobchodoch a online-shopoch) z každej vinohradníckej oblasti kadiaľ prechádzal pelotón. Okrem toto dokázali online reagovať na komentáre a dopyt všetkých, ktorých to zaujímalo. Samozrejme sa na chvíľu stali hrdinami sociálnych sietí a vzorom pre marketérov ako dostať víno bližšie k ľuďom. Zaujala by aj vás partia nadšencov pre víno, ktorá by vám priniesla správy z pivníc a vinohradov počas svojho výletu na bicykloch okolo Slovenska? Ako mi napísal môj dobrý priateľ: "Kedy sa ten výlet začína?"

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára