pondelok 9. júna 2014

Festival ružových vín | Nitra 2014

Opäť po roku, v poradí už 6. ročník jedinečnej prehliadky ružových vín, ktorá je spojená s jahodami prináša do starobylého mesta pod Zoborom osviežujúci vánok v podobe prehliadky úspešných vín a malých rodinných vinárstiev. Je to jediný festival, ktorého zmyslom je oslava prichádzajúceho leta a s ním spájaných aktivít, ako je dovolenka, stretnutie s priateľmi, grilovanie a záhradné slávnosti na ktorých nikdy nesmie chýbať dobré jedlo, víno, ovocie a skvelá hudba.

V centre mesta Nitra sa Vám predstaví ružové víno, jeho rozmanité farby, nenapodobiteľné chute a neopakovateľné vône, ktoré Vám budú podávať ich tvorcovia – vinári. Každý kto prijme pozvanie na festival sa stane súčasťou komunity milovníkov vín a ich tvorcov - vinárov, ktorí sa na tomto podujatí podieľajú.

Na festivale opäť stretnete 25 vinárov a môžete ochutnať viac ako 250 vín. Sprievodný program tvoríme spoločne s o.z. Zelená Zebra a zostavili sme ho tak, aby si na svoje došli aj takí návštevníci festivalu, ktorí z nejakého dôvodu nebudú môcť chutnať víno. Preto nadchádzajúci ročník slávnosti ružového vína tvoria aj doplnkové aktivity v podobe Coffee Marketu a Zeleno - ružového trhu.  

Na mape festivalu nájdete miesto, kde budete môcť ochutnať alternatívne spôsoby prípravy kávy a budete si ju môcť kúpiť v prvej nitrianskej pražiarni BeanUp. Premiéru bude mať súťaž nitrianskych baristov, ktorí sa predstavia na podujatí Latte Art Jam. Pre tých čo nevedia čo to je, prídite sa pozrieť ako baristi kreslia mliekom obrázky na kávu. A aby som nezabudol rovnako ako pred rokom na účastníkov festivalu čaká veľa dobrej hudby. Zeleno - ružový trh bude zase miestom, kde sa stretnú šikovníci s vecičkami, ktoré nám dokážu v živote urobiť radosť. Ešte pár základných informácii k festivalu:

Dátum festivalu: 21. Júna 2014 od 13:00 do 21:00 hodiny

Miesto konania: Ponitrianske múzeum a priľahlé reštaurácie, bary a kaviarne v centre mesta Nitra

Cena vstupenky: 12€ v predpredaji prostredníctvom webovej stránky ticketportal.sk, alebo si ju kúpte osobne v Nitrianskom informačnom centre – NISYS. V deň festivalu, 21.júna 2014, bude mať vstupenka na mieste jeho konania cenu 15€. 

Poznámka:  zakúpená vstupenka je voucher, ktorý je nutné vymeniť za vínny pas dňa 21.júna 2014 od 12:00 hod v budove Ponitrianskeho múzea na Štefánikovej triede č.1.  Pas obsahuje zoznam prevádzok a umiestnenie vinárov, taštičku a degustačný pohár. Uvedená výbava umožňuje každému návštevníkovi festivalu vstup do označených prevádzok a voľnú degustáciu vzoriek vín. 

Socialmedia: aktuálne informácie získate denne prostredníctvom profilu podujatia na Facebooku a tí čo použivate Twitter môžete sledovať môj profil. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára