utorok 1. mája 2012

Wine Camp / Strekov 1075

Cestovanie za vínom ma baví. Baví ma blúdiť krížom-krážom po krajine, sledovať v diaľke tenké obrysy pahorkov, prosiť očami zapadajúce slnko aby ešte chvíľku zostalo na horizonte, pozorovať oblaky keď sa ich pokúšajú miešať letiace labute, šepkať si so škovránkom vo vinohrade, stretávať známych a neznámych ľudí, v tichu pivnice načúvať rozhovoru dreva s vínom, pozorovať ho v pohári ako si len tak kreslí to svoje graffiti, ovoniavať rannú rosu na krehkých kvietkoch viniča, radovať sa z čipkovaných okrajov plesových šiat, ktorými februárový mráz obliekol krehké viničové prúty, čítať z vetrom vytepaných znakov vrások na tvárach vinárov aký bol posledný ročník a lúštiť tajomstvá z tieňov, ktoré vrhajú na stôl položené poháre s vínom.
Najbližšia cesta, na ktorú sa veľmi teším ma čaká 8. júna 2012. Nasmeroval som si to do Strekova, ktorý bude druhou zastávkou zo série poznávacích Mini TWineCampov, ku ktorým sa môžete pripojiť aj vy. Neviete čo to je Mini TWineCamp? Vysvetlím.

Pred dvomi rokmi sme s @Peter_Kucerka a @MarkoKolar dali do kopy skupinu ľudí, ktorý sa spolu nikdy nevideli, ale komunikovali medzi sebou prostredníctvom sociálnej siete Twitter. Vznikol projekt TWineCamp na ktorom sa stretlo viac ako 60 ľudí.

Všetci sa ukázali ako veľký milovníci vína, ktorí sa chcú o ňom dozvedieť čo najviac. Takže nebolo pochybností, že sa pri víne budeme stretávať pomerne často. Druhý ročník to len potvrdil, ale keď sme v januári 2012 navrhli *MINI*Kurz varenia s témou spájanie jedla a vína, bolo definitívne rozhodnuté, že aj *MINI* zážitky s vínom sa slovenskej #twitter komunite dostali hlboko pod kožu.

Každý mesiac pripravujeme jedno stretnutie u vinára, kde strávime príjemné popoludnie, alebo večer s jedlom a vínom. Budeme sa spoznávať, ochutnávať, vzdelávať a budeme veľa veľa diskutovať. Verím tomu, že už dnes sa môžeme pochváliť, že toto neformálne stretnutie má rovnaký nádych ako majú MINI konferencie,  ktoré organizujú v Českej republike.

Na každom našom stretnutí môžete stretnúť niekoho z profesionálov, ktorí sú veľmi zdatní v problematike obchodu, komunikácie, marketingu a sociálnych sietí. Vždy sa nájde niekto kto "nechtiac" vyprovokuje veľmi užitočnú debatu na tému, ktorá zaujíma aj ostatných. Pekná pridaná hodnota, čo poviete.

Tým, že je naše podujatie neformálne a otvorené pre každého, môže byť veľmi atraktívne nielen pre tých čo sa chcú vzdelávať vo víne. Niektorí vínomilci majú záujem len oddychovať, relaxovať, stráviť čas s priateľmi alebo partnermi, na ktorých si hľadajú čas.

Vrátim sa však k ceste za vínom, ktorá nás čaká v júni. Je pravda, že do Strekova môžete ísť na veľký Festival o mesiac neskôr, ale tam pravdepodobne nezažijete klubovú atmosféru v pivnici u vinára, ktorý sa vám bude venovať do hlbokej noci. Festival je festival a tam nie je veľa času na zaujímavé rozhovory o naturálnych terroirových vínach. Tak to berte ako tréningové, zahrievacie kolo, aby ste boli na festival dobre pripravení. Tu sú základné informácie o Wine Campe v Strekove:

Termín:  8. júna, 2012
Kedy začíname:  o 17.00 hod
Kedy končíme:  o 10.00 hod na druhý deň ráno

Čo nás čaká, aký program:  návšteva vinohradu, prehliadka pivnice, večera s vinárom (regionálne špeciality), degustácia vína, nocľah, raňajky

Cena: 49€

Max. počet účastníkov 25 osôb. MIMORIADNA PONUKA! účastníci WineCamp/Strekov získavajú bonus vo forme voľnej vstupenky na Festival ružových vin, ktorý sa koná 9.6. 2012 v Župnom dome v Nitre. Informácie a rezervácia miest na stretnutie s vinárom: tel.: 0905112952, email: p.handzus@gmail.com (do predmetu emailu prosím uveďte Wine Camp Strekov)


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára