utorok 13. marca 2012

Vyhodnotenie ankety / Prečo nenakupujem víno v supermarkete

Taká jednoduchá otázka a 8 možností ako na ňu odpovedať. Vskutku som sa obával čo z toho vylezie, ale nakoniec sa ukázalo, že vás to celkom zaujalo. Moja najväčšia obava pramenila z toho, či sa vínomilci priznajú k nákupu vína v supermarkete. Prevažná väčšina sa k tomu bez problému priznala v diskusii na Facebooku a 35% odpovedí v ankete tvrdí že v supermarkete si dokážu vždy vybrať.


Viac ako 1/3 vyberaných jazzykov nakupuje v supermarkete a vôbec to nepovažuje za tragédiu. Práve naopak, je to pre ne skvelé doplnenie sortimentu, alebo nákupu so skvelým výkonom (cena vs. kvalita). A čo tí ostatní? 8% tvrdí, že takú hroznú kvalitu nechcú, čo korešponduje s mojimi osobnými skúsenosťami za posledný rok (cca 10% nakúpených vín v supermarkete som nedopil). Zanedbateľné množstvo jazzykov považuje ponuku vín v reťazcoch za lacnú a také isté množstvo vinomilcov sa nevie v ponuke orientovať. 23% kupujúcich chýbajú informácie a takmer 1/3 chýbajú na pultoch ich obľúbené vína.

Takže suma sumárum s odkazom pre predávajúcich. Začnite nás zákazníkov konečne brať vážne. Dajte nám väčšiu možnosť výberu, pretože si dokážeme vybrať a ponúknite nám aj naše obľúbené vína pretože ich chceme mať po ruke. Nezabudnite na to, že skôr ako vína nakupujeme hľadáme o nich informácie. Ak máme nakupovať u vás viac, bez informácii to naozaj nepôjde. V súčasnosti ich na stránkach veľkých hráčov ako Metro, Tesco, Kaufland alebo Terno vôbec nenájdeme. Máte čo dobiehať v porovnaní so zahraničím.

Zistil som, že doposiaľ na tomto blogu nebola žiadna anketa s témou kde najčastejšie nakupujete víno? Treba to napraviť! :) Nech sa páči môžete hlasovať.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára