piatok 25. novembra 2011

PowerShot #003

Nočné čítanie manuálov od včera večera nebudem považovať za obzvlášť dobrý nápad. Nie je to kniha, ktorú zhltnete na jeden krát (hoci má len malý formát a 140 strán). Čo som sa naučil a čomu sa vyhnite aj Vy:

  • neberte si večer do postele žiadnu knihu ani užívateľskú príručku, rozhodne nie v prípade, že zdieľate jednu posteľ s partnerkou, vyhnete sa nočnému spamu
  • ak sa predsa len rozhodnete, že porušíte prvú radu, tak si rozhodne so sebou do postele vezmite aj vec o ktorej sa chystáte prečítať si návod na použitie, vyhnete sa telesnému cvičeniu nazývanému ľah-sed-rýchla chôdza čo Vás oberie o energiu ktorú chcete venovať čítaniu
Dnes som si povedal, že idem na ostro. Tak vám prinášam môj prvý FoodShot. Pred chvíľkou som dokončil a zjedol môj dnešný brunch. Raňajky som odbil kávou a kúskom jablkového koláča a pretože ma premohol hlad vymyslel som si taký rýchly záhryz.


Potrebujete na to pár šampiňónov, veľkú cibuľu, mrkvu, zeler, kaleráb, fazuľu a trochu zeleninového vývaru. Hríby umyjete a nakrájate na kolieska, pridáte na panvicu, v ktorej sa už restuje na drobno pokrájaná cibuľa. Zvlášť uvaríte ostatnú zeleninu a keď bude mäkká, tak ju na sitku roztlačíte a pridáte trochu vývaru. Takto pripravenú zeleninovú omáčku pridáte k hríbom na cibuli a chvíľku podusíte. Ja mám v mrazničke predvarenú fazuľu, ktorú občas prihodím do niektorého jedla ako v tomto pripade. Dochucujem iba mierne soľou, občas nejaké dostupné bylinky, cesnak alebo pekelné chilli.

Moja *Fotografia dňa* patrí Robertovi Ponesz, ktorý urobil skvelé zábery vinohradov v Strekove.


Už sa teším na prvé kritické komentáre kvality mojej prvej fotografie. Že som neni žiadny food stylista je zrejmé. Ale konečne som dnes videl, čo sa stane keď, keď to nejako urobím a keď to nejako odfotografujem. Aj vy máte ten silný pocit, že sa s tým dá rovnako pekne hrať a maznať trebárs podobne ako s vínom?

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára