štvrtok 24. novembra 2011

PowerShot #002

Dnes som mal samovzdelávací deň. Na jeho sklonku musím konštatovať, že som opäť o niečo múdrejší. Čo je ale dôležité aby som napísal je to, že som sa učil na vlastných chybách. Na cudzích sa totiž učiť nedá. Čo som sa dnes naučil a na čo nesmiete zabudnúť aj Vy:
  • ak si dlho nefotografoval a opäť začínaš, tak nikdy neodkladaj foťák na miesta kde nebude na očiach 
  • nezabudni si skontrolovať životnosť bateriek, aby si na mieste fotenia nebol prekvapený, že foťák nefunguje, pretože sú vybité
Prvá a základná chyba, ktorú som urobil bola, že som si včera večer nepoložil fotoaparát na viditeľné miesto, ale odložil som ho na obvyklé miesto (tak aby ho nikto nenašiel). Zíde z očí zíde z mysle platí v prípade, že Váš vzťah k veci nie je až taký silný, aby ste na ňu podvedome mysleli a nikdy ju nikde nezabudli. Dnes ma táto moja nedokonalosť pripravila o niekoľko fotografií, ktoré som chcel urobiť počas hodnotenia vína. Síce som sa pokúsil zachytiť aspoň kúsok diania ale sami vidíte, že môj mobilný telefón až taký dokonalý nie je.


Druhú chybu, ktorá bola skrytá, by som odhalil po príchode do reštaurácie kde sme hodnotili vína. Ako som zistil neskôr, môj fotoaparát nefungoval kvôli banálnej záležitosti. Zabudol som, že aj baterky majú svoju životnosť a občas ich treba naozaj skontrolovať.

Ako *fotografiu dňa* som si vybral jednu zo setu, ktorý nafotili moji priatelia na stretnutí psieho príbuzenstva ku ktorému patrí aj naša fenka A-ME. Fotografiu som nazval *Hodina duchov* (s podtitulom *Traja králi*)


Tak a teraz je čas na listovanie *Užívateľskej príručky* k môjmu Cannon PowerShot A400. Povinné čítanie na dobrú noc.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára