sobota 12. januára 2008

RIZLING RÝNSKY 2006, HROZIENKOVÝ VÝBER, VITIS PEZINOK

Skúsenosti som zbieral a odborne som vyrástol vo veľkých vinárstvach. Preto som ich vždy bránil pred neodôvodnenými tvrdeniami, že veľké spoločnosti nevedia robiť dobré víno. Myslím, že došlo aj na moje slová. Kadiaľ chodia, tadiaľ bodujú,  čoho dôkazom sú v poslednej dobe aj vína z Vitisu. 

Toto tiché, prírodne sladké víno ma očarilo čistým štýlom a dokonalým technologickým prevedením. Je veľa vinárov, ktorí sa venujú výrobe tohto štýlu vína, ale len málokto z nich sa stane legendou,  alebo bude vyrábať kultové víno. Gratulujem!!! Terra Bozin sa po niekoľkých rokoch vyprofilovala do vysokej kvality, ktorá sa z roku na rok zlepšuje. Tento Rizling Rýnsky má nateraz všetko čo očakávam od takto označeného vína. 

Očarujúca žlto zelená farba zo zlatistými tónmi, bohatá vôňa lesného medu, lipového kvetu a sušených fíg, ale akoby nestačilo stretnete sa aj s vôňou vlašského orechu a kešu orieškov. Emočný výbuch zažijete pri prvom dúšku, keď chuť doslova exploduje vo vašich ústach a predstaví sa vám bohatou škálou príjemných ovocných chutí, s neposlušnými kyselinami, ktoré aj napriek tomu, že tvoria len zlomok obsahu prírodného cukru, pôsobia veľmi harmonizujúco.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára