streda 2. mája 2012

Vinárstvo & SocialMedia



Pred viac ako mesiacom vyšla štúdia *Sociálne siete na Slovensku*. Zarazilo nás, že v dobe, ktorú označujeme ako WEB 2.0 sa jej venovali v priebehu niekoľkých mesiacov minulého roku a objavovali objavené. Podobnú štúdiu by si pravdepodobne nedala vyrobiť (a ani by ju nefinancovala) žiadna súkromná spoločnosť. Absolútne neaktuálna vec. Veď kto pravidelne sleduje internet a dianie na socialnych sieťach si údaje nájde vtedy kedy ich potrebuje. Povedzme prostredníctvom *SocialBakers*, alebo iných relevantných stánok profesionálov pre ktorých je to koníček a obživa.

Predstavte si situáciu, že by sme zabudli obrať hrozno, alebo naplniť víno do fliaš, prípadne ho obrandovať etiketou. Naša práca by bolo čakanie na telefonát alebo email od zákazníka, ktorý sa nás spýta či by sme pre neho nemali niečo špeciálne, alebo či by sme pre neho nevyrobili víno. No a my by sme ho nemali. Preto lebo.

Na uvedenú štúdiu sme vôbec nečakali, pretože nás nezaujíma. Nás totiž zaujímajú ľudia, pre ktorých pripravujeme víno. Pretože vieme, že veľká časť z nich sa kamaráti z internetom a niekoľko hodín týždenne trávi čas na sociálnych sieťach, sme tam aj my, aby sme týchto ľudí počúvali a aby sme sa do ich rozhovorov zapojili aj my. Nechceme totiž, aby sa nám stalo to čo vypracovateľovi uvedenej štúdie.

Spravili sme veľký kus práce, ktorou sme sa dostali bližšie k ľuďom, ktorí hľadajú informácie nielen o víne, ale sa radi dozvedia viac aj o našej práci. Požičiam si sekvenciu z pesničky k filmu, ktorý sme sledovali pred mnohými rokmi:
nájdete nás na každom kilometri, odtiaľto až na kraj sveta
Niekedy bude stačiť ak si pozriete našu web stránku, inokedy tento blog, alebo môžete pravidelne sledovať naše profily prostredníctvom mikroblogu Twitter alebo socialnej siete Facebook. A naviac Vám budeme veľmi vďačný, ak nám necháte nejaký odkaz alebo pripomienku k práci ktorú robíme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára