utorok 27. marca 2012

Vyhodnotenie ankety / Víno najčastejšie nakupujem

Anketa s celkom serióznym výskumom je na konci. Na otázku, kde najčastej nakupujete víno, odpovedalo 40 z vás, čo ma naozaj veľmi teší, pretože naposledy sme tu mali taký počet hlasujúcich pred rokom. Voľné pokračovanie predchádzajúcej ankety potvrdilo, že víno si viete vybrať aj v supermarkete, k čomu sa priznalo v obidvoch prípadoch 30% ľudí. Za vynikajúci trend považujem zistenie, že cez 60% vínomilcov nakupuje vo vinotékach a u vinára. Zdá sa, že dostupnosť našich obľúbených vín je veľmi dobrá a cestovať raz za čas do pivnice je veľká zábava.


V tabuľke nájdete aj pomerne vysoké číslo 25% , ktoré reprezentuje tú skupinu z vás, ktorí si radi sadnú ku kompu a nakupujú cez internet. Niektorí z vás (9 hlasujúcich) majú aj iné zdroje ako sa dostať k vínu. Predpokladám, že to budú šikovníci, ktorí si dokážu víno sami vyrobiť, alebo ho dostávajú darom. Čo si myslíte, ako bude takéto hlasovanie vyzerať o rok o dva? Kam sa bude uberať trend nakupovania vína? Ako sa budete správať vy? Tušíte to niekto?

Nakupovanie vína prostredníctvom internetu a 1/4 z vás ktorí sa k tomu priznali, ma priviedla k téme ďalšej ankety. Rozhodne nielen mňa bude zaujímať kde najčastejšie nakupujete víno prostredníctvom internetu. Je to na stránkach vinárov, alebo špecializovaných onlineshopov s vínom? Ste členmi nejakého Wine Clubu a  využívate služby špecialistov? Dostávate pravidelne emailom zaujímavé ponuky na nákup vína? Alebo hľadáte ponuky na víno prostredníctvom zľavových portálov? Tak poďme na to, môžete hlasovať, anketa je pripravená.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára