streda 23. novembra 2011

PowerShot #001

Priznám sa, že som dnes spal asi tri hodiny. Neviem či to bolo nervozitou, že chcem dať do kopy tento môj malý osobný projekt, alebo to bolo tým, že som dva dni preležal a prespal v posteli s horúčkou. Rozhodne som ráno nepotreboval žiadnu kávu, pretože sa cítim oddýchnutý a na kávu si nechávam miesto u môjho priateľa. Ponúkol sa že ma čo to naučí o dobrej káve, ale hlavne ma naučí ako tú dobrú kávu urobiť. O dve hodiny už budem stáť za profesionálnym kávostrojom a budem počúvať s otvorenými ústami čo mám urobiť. Dúfam, že sa mi nebudú triasť ruky a nič nepokazím. V tom zlom prípade tú špatnú kávu budem musieť vypiť ja sám. Na tú horšiu alternatívu ani nebudem myslieť. Ceny nového kávostroja by som sa asi zdesil. Fotoaparát beriem so sebou a dúfam, že sa mi podarí urobiť aj nejaké skvelé foto (už teraz sa modlím nech vyzerá podobne ako nasledujúca Tomášova fotografia).



Ale aby som nezabudol na to najdôležitejšie a to je prístroj (dúfam že sa na mňa tá sivá chladná vecička neurazí) s ktorým budem od dnešného dňa fotografovať. Siahol som k dostupným zdrojom a objavil u dcéry fotoaparát, ktorý vyhrala pred necelým rokom na nejakom bále. Pretože tiež nepatrí k zanieteným fotoreportérom ako ja, bez pýtania som jej ho skonfiškoval (krátku sms som považoval za slušnosť, aby vedela kde ho má hľadať, pretože ako všetci poznáme Murphyho zákony, tak veci ktoré nepotrebujeme nám chýbajú odo dňa keď ich niekomu darujeme, alebo si ich niekto blízky prisvojí).


V priložených materiáloch som sa dočítal, že táto malá 3,2 megapixelová vecička

"je vybavená 2,2 násobným optickým zoomom a procesorom DIGIC pre špičkovú kvalitu snímkov. Vysoko výkonné 9 bodové automatické zaostrovanie AiAF, inteligentný senzor orientácie a 12 režimov fotografovania zaručujú jednoduchosť a ľahkosť zhotovovania úžasných fotografií aj zložitých fotografických podmienok."

Určite priložím aj ďalšie údaje o tejto A400, ale nateraz ich nepovažujem za dôležité. Teraz si mnohí klopete po čele a budete ma kritizovať, že som si mohol aj lepšie vybrať, lebo je to shit s akými sa už dávno nefotí. Alebo vyvolám diskusiu na tému mohol si si kúpiť iPhone alebo HTC lebo ich foťáky majú lepšie parametre. Samozrejme ma poteší ak nájdem niekoho, kto má s touto vecičkou (časom táto vec možno dostane aj svoje meno) skúsenosti a kto už s týmto malým monštrom fotografoval. Práve začínam! Už sa teším na prvé fotografie (čaká ma prvá lekcia kávy) a všetky vaše rady, pripomienky a odporúčania. Majte pekný deň :).

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára