utorok 22. novembra 2011

365 PowerShot Project

K fotografovaniu ma dostal môj učiteľ chémie ešte na základnej škole (niekedy na začiatku 70. rokov minulého storočia), ktorý fotografoval veľmi dobre. Neviem síce čo to znamená *veľmi dobre*, ale jeho fotografie a samozrejme aj samotné fotografovanie mi učarovalo. Celkom určite ma uchvátilo mystérium tmavej komory, kde sme robili to úžasné abraka-dabraka, na konci ktorého vznikli na bielom papieri všakovaké obrázky, ktoré tam do vtedy neboli.

Prešlo dlhých 40 rokov počas ktorých som na tmavú komoru zabudol a všetky fotoaparáty ktoré sa kedy u nás objavili postupne zapadali prachom. Nepýtajte sa ma prečo. Úprimne, nevedel by som vám odpovedať. Sú veci, ktoré sa jednoducho dejú tak ako sa dejú a moja túžba robiť iné veci bola pravdepodobne silnejšia, ako spontánne reflexy zachytiť momenty, o ktoré som sa chcel podeliť so svetom. Dozrel čas a možno som dozrel aj ja.



V nasledujúcich 365 dňoch sa opäť budem učiť fotografovať a každý deň vám prinesiem jeden príspevok, ktorý bude súvisieť s fotografovaním. Budem ako malé dieťa, pretože sa budem veľa pýtať skúsenejších, ktorí už toho veľa nafotili. Zároveň chcem byť usilovný pozorovateľ, ktorý Vám prinesie momenty ktoré ma niečím upútajú. Určite tu nájdete veľa z mojej vlastnej tvorby a samozrejme inšpiratívne a motivujúce fotografie.

Predpokladám, že sa mi občas podarí dať do kopy nejaký krátky článok s odporúčaniami, radami a skúsenosťami pre začínajúcich PhotoBloggerov, pretože dnes som sám na začiatku cesty a potrebujem rovnakú pomoc ako každý, kto sa rozhodne fotografovať ako ja. Moje úsilie nie je snahou stať sa profesionálnym fotografom. Mojou vášňou je život s vínom, ktorého očarujúce momenty by som Vám rád sprostredkoval a čo najzaujímavejšie priblížil. Preto Vám budem všetkým veľmi vďačný za každý feedback a akúkoľvek pomoc a podporu, ktorej sa mi od Vás dostane vo forme komentárov mojich každodenných príspevkov.

Peter Handzuš - enológ
 
Zdroj:  Photo --> Dušan Křístek (Personal)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára