utorok 18. septembra 2012

Naša malá žatva na AWC Vienna 2012

Len tu kúsok za Dunajom, v mestečku Klosterneuburg pri Viedni sa opäť zišlo neuveriteľných 11514 vín od 1760 producentov z 37 krajín. V priebehu mesiaca august hodnotitelia podali výkony, ktoré sú hodné maratónskych bežcov. Vybrali najlepsie vína v jednotlivých kategóriách, ktoré boli následne hodnotené 7. septembra na tkz. MasterTastingu.

Ako je pre mnohých atraktívne pozorovať degustátora počas jeho práce a často mu závidieť jeho možnosť ochutnať veľké množstvo vzoriek, tak by s ním pravdepodobne mnohí nemenili keby si mali sadnúť za stôl na ktorý denne prinesú 150 vzoriek vína v niekoľkominútových intervaloch. Včera večer sme dostali oficiálnu notifikáciu o tom že naše dve vína:
  • Tramín červený 2011, polosladké, Gold Line
  • Portugal Modrý 2011, suché, Black Line
získali skvelé medailové hodnotenie ~ obidve si domov vezú zlatú medailu. Správa nás samozrejme potešila a zastihla nás unavených po celodennej práci, keď už nastal čas na oddych. Oslavu v tomto čase keď sa venujeme predovšetkým zberu a spracovaniu hrozna necháme tento rok na Vás. Určite Vám obidve vína urobia veľkú radosť. Stále sú dostupné v našej vinotéke v Doľanoch. A nám možno vyjde čas na ochutnanie pár vzoriek vína počas slávnostného vyhlásenia výsledkov Gala Night, ktoré sa uskutoční 28. októbra tradične vo viedenskej radnici.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára