streda 18. júla 2012

Potešíme sa každému bicyklu



Spomenul som, že veľa voľného času trávim v sedle biku. Preto na webe často hľadám nejakú inšpiráciu a zaujímavosti zo sveta bicyklov. Včera ma celkom zaujala informácia ako sa veľkí designeri púšťajú do projektov v spolupráci s mestami. Kľúčové slovo v tomto prípade nebol bicykel ale Bordeaux, ktoré považujem za hlavné mesto červeného vína. Ak sa mám priznať, tak to je vinárska destinácia na ktorú sa veľmi teším, pretože to je jedna z mála ktorú som doposiaľ nenavštívil. Ak sa tam najbližie dostanem, tak verím tomu že mojím sprievodcom na potulkách po brehu rieky Gironde bude tento bike od Philippe Starcka, ktorý ho stvoril pre toto vinárske mesto.


Bicyklovanie je nielen zdraviu prospešné, ale vo veľkých mestách celkom urcite prispieva k ekologickému správaniu jeho obyvateľov. Koniec koncov ten kto si dokáže plánovať čas, chce si oddýchnuť a užiť si krajinu a popritom aj urobiť niečo pre svoje zdravie vie že bike je veľmi dobrá alternatíva. Vedia to aj naši priatelia, ktorí tento rok otvorili jarnú cyklistickú sezónu jazdou k nám do Dolian a urobili tak takmer 200 km naprieč Malými Karpatami.

Neboli prví ani poslední, čo sa u nás radi na bikoch zastavia, aby sa občerstvili prípadne si niečo so sebou kúpili. U nás je totiž každý bike a jeho majiteľ vítaný. Priznajte sa máte doma bicykel? Alebo ste príliš pohodlní a všade chodíte autom? Myslíte si že sú naše vinárstva, reštaurácie, penzióny a hotely pripravené prijať bicykle a bicyklistov?

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára