piatok 15. júna 2012

Degustácia a networking



Pred pár dňami sme vás upozornili na budúce termíny ochutnávok nášho vína. Najbližšia sa uskutoční už o týždeň a sľubuje príjemnú atmosféru v spoločnosti našich partnerov. Mnohých sme ešte osobne nestretli, pretože komunikujeme prostredníctvom emailov a telefónu a tento malý networking je vynikajúcou príležitosťou ako k jednotlivým hlasom priradiť aj tvár. V diskusiách sa často dozvieme veľa užitočných vecí a veľakrát veľmi spontánne vzniknú aj zaujímavé nápady, ktoré potom nemajú ďaleko k realizácii. Kolegovia práve začali pripravovať zoznam hostí. Tak pevne dúfam, že v ňom nebudete chýbať ani vy.
 


Spoločnosť JM Vinárstvo Doľany pravidelne organizuje degustácie, na ktorých predstavuje svojím zákazníkom z gastronómie vína zo svojej produkcie.  Pozvaní  hostia majú tak možnosť  ochutnať približne 16 vybraných druhov,  získať informácie o ich výrobe, keďže súčasťou každej degustácie je aj prehliadka firmy v sprievode majiteľa Ing. Mikuša a porovnať chuť vína naliateho priamo zo suda  v pivniciach s nafľašovaným. Je to výborná príležitosť pre majiteľov reštaurácií  na zaškolenie personálu. Každý jeden zákazník v reštaurácii ocení,  ak mu vie čašník odporučiť  správne víno k jedlu, aby sa obyčajný obed alebo večera stala preňho gurmánskym zážitkom.

Rok 2011 bol výnimočným rokom bohatým na akcie, ktoré sa vo vinárstve konali. Marketingové oddelenie sa rozhodlo klasické degustácie ozvláštniť. Zrodila sa myšlienka pozvať iné firmy,  aby odprezentovali svoje výrobky pre gastronómiu. Zákazníkovi sa tak naskytne príležitosť  ochutnať pod jednou strechou nielen víno,  ale tiež syry, mäsové výrobky, pečivo, mrazené a chladené  výrobky.  Pozitívne reakcie pozvaných hostí  nenechali chladných predstaviteľov spoločnosti Hope Family a s JM Vinárstvo Doľany začali pracovať na marketingovej spolupráci zameranej na spoločného zákazníka - gastronómiu. Myšlienkou tejto kampane bolo počas jedného večera predstaviť  hosťom vína v spojení s mäsovými a múčnymi výrobkami. Pre obidve spoločnosti to bola príležitosť pre získanie nových klientov.

V tomto duchu sa niesla aj degustácia 29. marca 2012, kde sa stretli tento raz traja dodávatelia pre gastronómiu JM Vinárstvo Doľany, Hope Family a  Julius Meinl. Spoločnosti predstavili to najlepšie z ich produkcie v očakávaní, aké budú reakcie zákazníkov. Hostia si pochutili na delikátnych mäsových produktoch, zdegustovali to najlepšie z dolianskych pivníc a prebudili myseľ šálkou špičkovej kávy.  Pre zúčastnených a ich chuťové poháriky bol tento večer jedinečným, pôžitkárskym zážitkom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára