utorok 20. marca 2012

Výsledky / #Chardonnay du Monde 2012

V poradí 19. medzinárodný konkurz vín Chardonnay du Monde 2012 sa konal 7 - 10. marca v Chateaux des Ravatys (Burgundy, France), ktorý patrí pod správu Pasteur Institute at Saint Lager. Určite je to konkurz s najväčšou koncentráciou odrody Chardonnay na meter štvorcový. Tento rok hodnotitelia porovnávali 908 vín zo 43 krajín sveta.


Chardonnay du Monde má medzi súťažami vysokú reputáciu vďaka nekompromisnému prístupu k hodnoteniu vín. Tento rok polovica hodnotiteľov (150) bolo mimo Francúzska a na súťaži ocenili 303 vín (67 získalo zlatú, 191 striebornú a 45 bronzovú medailu). V TOP 10 najlepšie ocenených vín sa nachádzajú tieto krajiny Rakúsko, Argentina, Južná Afrika, Chile, Španielsko, Itália, Francia, Švajčiarsko a Česká republika.

Potešujúca správa pre priaznivcov slovenského vína a fanúšikov Martina Pomfyho, domov si odnáša bronzovú medailu. Môžem ho len úprimne odporučiť aj ja. Hodnotil som ho v sobotu vo Vinosadoch.


Vína spoza rieky Moravy sa tiež nenechali zahambiť a nesú si domov tiež pekný balíček


Všetkým vinárom úprimne blahoželám a čitateľom tohoto blogu prajem skvelý výber a potešenie z každého vína, ktoré si nalejete do pohára. A nemusí to byť len také, to medailové.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára