piatok 8. júla 2011

Kedy sa nám víno dostane hlboko pod kožu

New Releases! Just released! Takto nájdete označené vína na mnohých web stránkach, alebo ak ste príjemcom emailových noviniek občas vás príjemne vzruší oznámenie o práve uvedených vínach na trh. Priznám sa, že obzvlášť milujem každý newsletter od californského vinára Randall Grahma. Prehrýzť sa cez tú veľkú kopu textu ma naozaj baví. Okrem toho, že je to skvelé čítanie, beriem to zároveň ako dobrý kurz angličtiny.


Na najlepšej ceste ako podobným spôsobom zaujať svojich zákazníkov a budovať si komunitu verných ambasádorov majú Malíkovci v Modre. Fedor ml. práve pred tromi mesiacmi uviedol ďalšie víno, na ktoré sme museli trpezlivo čakať, ako na práve narodené dieťa. Samozrejme pri každej návšteve nám doprial pohladiť okrúhle bruško barikového súdku a s tajomným výrazom v tvári žmurkal, že sa máme tešiť na malé prekvapenie. A nakoniec takto popísal novorodenca, jeho vlastnosti a samotný priebeh fáz jeho vývoja.

"Dnes sa nám narodil nový Sahral. Je biely. Tato sa volá Tramín a mama Chardonnay. Tehotenstvo trvalo 15 mesiacov. Troška sme prenášali, ale komu by sa chcelo opustiť jemne barikovo drevené bruško s výživnou maternicou plnou chutných kvasiniek. Dali sme mu meno Sahral blanc 2009, sur lie-barrique, s prívlaskom noblesné. Happy birthday Sahral!"

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára