streda 2. marca 2011

Senzorické hodnotenie vína - lekcia I.

Kurz je určený pre laikov a milovníkov vína, ktorí chcú získať základné vedomosti a orientáciu v praktickej degustácii vína. Umožní absolventom získať sebadôveru a istotu v pohľade na víno, ktorú môžu využiť v reštauráciách a pri spoločenských akciách. Budú vedieť nielen vybrať správne víno, ale budú vedieť spoznať a odmietnuť víno s chorobami a chybami.

Kurz je veľmi užitočný aj pre profesionálov - čašníkov, somelierov, predajcov a nákupcov vína, ktorí začínajú a potrebujú získať základné vedomosti o víne, o tom ako sa chutná a hodnotí. Seminár kladie dôraz hlavne na praktickú časť spoznávania vína.

LEKTOR: Ing. Peter Handzuš

Program:

- ako hodnotíme víno
- metodické prístupy k senzorickému hodnoteniu hroznového vína
- čo sú senzorické vlastnosti vína a ako ich posudzujeme
- základné pojmy, ktoré sa používajú pri hodnotení vína
- individuálne zatrieďovanie vín, popis a porovnávanie charakteristických vlastností podľa predloženej deklarácie - 15 vzoriek vín

Dátum konania: pozri kalendár EVENTOV
Čas konania: 15.00 - 21:00 hod
Miesto konania: Nitra (detaily emailom)
Uzávierka prihlášok: vždy 5 dní pred dátumom konania semináru
Počet účastníkov: max. 24 osôb

Cena: 65 EUR

V cene sú zahrnuté prednášky, učebné materiály, 15 vzoriek vína a drobné občerstvenie. Podmienkou absolvovania kurzu je uhradenie poplatku za seminár v celkovej sume 65 EUR pred zahájením kurzu. Pri úhrade uveďte variabilný symbol číslo faktúry, ktorú Vám po obdržaní prihlášky zašleme.

Záväznú prihlášku pošlite prosím emailom na adresu p.handzus@gmail.com

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára