štvrtok 29. septembra 2011

Daily Inspiration Day 271 #wine

1 ~ Pinot Noir Symposium

je pre všetkých profesionálov od pestovateľov hrozna, výrobcov vína, obchodníkov, špecialistov z reštaurácii, marketérov a médiá (tradičné aj nové) aby spoločne debatovali o pestovaní, spracovaní a vinifikácii Pinotu. Rozprávanie bude o štýloch vína ktoré sa z neho vyrábajú, o spotrebiteľských trendoch, marketingu, distribúcii a o jeho budúcnosti na trhu s vínom. Sympózium privíta Nemecko v dňoch 25. - 26. februára 2011 v Hoteli Dorint v Bad Neuenahr. Jeho súčasťou má byť aj súťažná prehliadka "Grand Pinot Noir Award". Pinot Noir, ktorý má korene hlboko zasadené vo Francii je atraktívna odroda, ktorú milujú ľudia všetkých kontinentov. V niektorých krajinách jej už dokonca venovali samostatnú knihu a vo svetovom kalendári vína má vlastný deň. 

2 ~  S jablkom na tanieri

som vždy spokojný. Obzvlášť na jeseň, keď jablká padajú zo stromu a vydavatelia sa idú roztrhať aby nám pred Vianocami dali knihy po ktorých túžime.  Aj tu je jedna ktorá ma zaujala hneď z dvoch dôvodov ~ nájdete v nej podrobný popis 59 druhov jabĺk s obrázkami a celú kopu receptov ako sa potešiť s jablkom na tanieri. Ku knihe “The Apple Lover’s Cookbook”  od Amy Traverso sa dostanete cez Amazon.  

3 ~ Dnes oslavujeme meno Michal a Michaela  

a tak ma napadlo pozrieť sa na vinársku scénu,  kto je nositeľom tohoto mena. Ten zoznam bude požehnane dlhý, ale aspoň zopár veľkých mien ako inšpirácia ak budete v budúcnosti hľadať skvelé vína ~ Michel Chapouitier ~ Michael David ~ Peter Michael ~ Michael Chiarello ~ Michael Mondavi 

4 ~ Fotografia dňa     

ma zaujala, pretože mi pripomína roztancované víno v pohári. To slnko ktoré v ňom nielen cítite ale aj vidite je úžasné. Leto milujeme všetci a máme radosť z toho, že tohoročná jeseň nám dopraje dosť slniečka, ktoré oblizuje vinohrady, aby sme sa v budúcom roku mohli potešiť z vynikajúceho vína. Fotografia,  ktorú som objavil nie je žiadna letná náladovka, ale skvelá práca profesionálneho fotografa, ktorý sa rád vozí na vlnách. Priznajte si ak by ste žili na Hawaii aj vy by ste sa vozili, alebo by ste tú krásu fotili. 
5 ~  Pod korkem

je názov blogu, ktorý píše Mikuláš Duda od marca 2011 a nájdete v ňom okrem článku o slovenských vinach aj portréty zahraničných vinárov.  Dnešný ranný tweet o profile Randall Grahm na tomto blogu potešil nielen rhonského rangera z Kalifornie :). 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára