utorok 14. júna 2011

Vyhodnotenie ankety: Ako často pijete víno? a výsledky súťaže MUVINA 2011

To je hodne osobná otázka o ktorej psychológovia tvrdia, že ľudia na ňu neradi odpovedajú aj keď býva zaradená v anonymných anketách. Veď kto by sa rád priznal k tomu, že má rád víno a pije ho ku každému jedlu, keď v ňom víťazí pocit, že ho tí ostatní budú považovať za alkoholika. Psychológia - nepsychológia, z výsledkov aj tak jednoznačne vyplýva, že pre prevažnú väčšinu z nás je víno nápojom pre denno-denné potešenie zmyslov.
Potešujúce je zistenie, že do ankety sa zapojilo oveľa viac ľudi ako naposledy. Hoci anketu videlo len o málo viac návštevníkov webu ako naposledy (zo 73 unikátnych návštev to bolo tentokrát 84), hlasovania sa zúčastnilo viac ako polovica z vás, čo je 45 ľudí (10x viac :) ako pri prvej ankete). Netreba ma presvedčovať o tom, že blogy o víne čítajú prevažne ľudia, ktorých víno skutočne zaujíma, aj keď sa blogeri radi priznávame k tomu, žeby sme chceli mať čo najrozmanitejšiu skupinu čitateľov našich výtvorov. Takmer polovica (48%) súčasných čitateľov blogu pije víno denne a 16% sa vyjadrilo, že pije víno určite raz za týždeň.  Podobné ankety v roku 2009 som našiel aj na inom blogu. Aj napriek tomu, že Česká republika je lídrom v spotrebe piva, zvyklosti milovníkov vína sú veľmi podobné našim.

Už od dnes môžete hlasovať v ďalšej ankete. Pretože ide leto, tak som zvedavý akému štýlu vína dávate v tomto období prednosť.

Dnes ráno boli konečne vonku výsledky Medzinárodného konkurzu vín MUVINA 2011, ktorý sa konal už po 16 krát v Prešove. Do súťaže sa prihlásilo 406 vín a porota udelila 8 Double Gold Medals a 88 Gold Medals. Polovica z najúspešnejších vin ocenených Double Gold Medal sú vína zo Slovenska a ak k tomu pripočitam ďalších 34 zlatých medialí, tak to je celkom slušná medailová bilancia.
Zoznam najúspešnejších vín zo súťaže: 

1/ Cabernet Sauvignon výber z hrozna 2006 / Janoušek /SKK
2/ Tokaj cuvée slámové 2009 / J&J Ostrožovič/ SKK
3/ Boca Negra Dulce 2008 / Gomez
4/ Chardonnay pozdní sběr 2010 / Vínne sklepy Lechovice
5/ Rizling rýnsky ľadové víno 2009 / Chateau Belá /SKK
6/ Ryzlink rýnský slámové víno 2010 / Vinné sklepy Valtice
7/ Ortega Beerenauslese 2005 / Wiengutt Anselmann
8/ Tokaj 5 putňový 2005 / Vinárstvo Anna Nagyová/SKK

Pokiaľ Vás zaujímajú kompletné výsledky, tak tie nájdete na stránke Múzeum vín.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára