nedeľa 29. mája 2011

Čo sa chcete dozvedieť o víne, keď hladáte jeho hodnotenie na blogoch

Po dlhom čase som vás otravoval otázkami. Zámerne ten dlhý zoznam nenazývam anketou, pretože mám pocit, že som vás vystrašil ešte viac ako dotazník, ktorým nás prekvapil Štatistický úrad SR.  Aj napriek tomu, že si otázky prečítalo 73 ľudí až 4 odvážlivci im priradili nejakú dôležitosť. Po takom dlhom čase, keď sa tu neobjavila žiadna anketa celkom dobré skóre :).

Aj keď existuje veľká skupina kupujúcich ktorá nakupuje víno v supermarketoch kde bude pravdepodobne rozhodujúcich kritériom cena (alebo výhovorka na nedostatok času), existuje medzi nami aj iná skupina milovníkov vína, ktorí skôr ako nakúpia chcú vedieť čo nakupujú. Od nich občas blogeri počúvajú čo všetko by mohol a čo všetko by mal obsahovať kvalifikovaný komentár k vínu.


Absolútna zhoda medzi odpovedajúcimi sa týkala bodového hodnotenia vína. Následné informácie, ktoré ľudia považujú za dôležité sa týkajú popisu vína, jeho odporúčania k jedlu a indexu pomeru ceny a kvality. Ostatné informácie pravdepodobne túto skupinu ľudí neovplyvnia pri výbere vína. Takže hor sa do práce! hodnotiť vína. Pokiaľ by vás zaujímali otázky, na ktoré som sa pýtal, nájdete ich v tomto linku.

Ak ste to nestihli s odpoveďami a táto téma vás zaujíma, prípadne máte chuť sa k nej vyjadriť, budem vám veľmi vďačný ak nájdem v komentároch na túto tému akýkoľvek odkaz. V ďalšej ankete som si na vás vymyslel tému "Ako často pijete víno?".

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára