utorok 19. júna 2012

Naše vína na súťažiach vín



Pred pár dňami som písal v článku "Putovanie za vínom" o výstavách a súťažiach vín. Písal som aj o tom, že súťaží nielen na Slovensku, ale aj vo svete je veľmi veľa a vybrať si medzi nimi je občas naozaj ťažké. Mnohé z nich majú vysoký kredit a v prípade, že sa vám na nich podarí získať medailové ohodnotenie vína získate aj vynikajúcu referenciu, ktorá je pre mnohých zákazníkov veľmi dôležitá. Ak by vás zaujímalo čo sa nám podarilo v minulom roku, tak krátku rekapituláciu našej účasti na výstavách v minulom roku nájdete prostredníctvom linku na stránkach eTrendu.



Čas ubieha neúprosne rýchlo a v kalendári máme poznámku, že treba doručiť vzorky na hodnotenie vín do Viedne na súťaž International Wine Chalenge, známu ako AWC Vienna. Základné kolo hodnotenia začína 13. augusta a končí 24. augusta. Degustátori na ňom v priebehu 10 dní ohodnotia viac ako 9000 vzoriek a vyberú z každej kategórie 6 vín do záverečného rozstrelu najlepších vín.

Pre týždňom boli zverejnené aj výsledky z Muviny, poslednej nominačnej súťaže do Národného Salónu vín SR, ktorá sa konala v Prešove. Teraz nás čaká záverečné kolo, v ktorom slovenské vína čo prešli náročnými kritériami nominačných výstav, bojujú o umiestnenie v Salóne vín. Veríme, že Alibernet 2007 a Merlot 2004, ktoré v ňom dnes nájdete držia miesto ďalším našim vínam. Už dnes si ich môžete kúpiť v našej predajni v Doľanoch, alebo ich hľadajte u našich partnerov v reštauráciách, vinotékach a baroch. Myslíme si, že Tramín červený 2011 a Portugal modrý 2011 ich rovnocenne zastúpia a sú ich dôstojným a reprezentatívnym pokračovateľom. Napíšte nám do komentára či ste sa s týmito vínami už stretli a ako vám chutili. Budeme vám veľmi vďační za každý váš názor alebo reakciu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára