piatok 13. mája 2011

My First Cooking Book - Henrieta Peškovičová

Dobré jedlo a víno sú nositeľom tradícii, ktoré sa prenášajú z generácie na generáciu. Bola by škoda toto dedičstvo ignorovať, nechrániť a neodovzdávať ho ďalej. Jedlo a víno:
  • sú dva elementy, ktoré spája zvedavosť a chuť objavovať nové emócie a zážitky
  • je obrazom kultúry národa, jeho dedičstvom a národným pokladom
  • býva výzvou pri nadväzovaní vzťahov
  • dýcha krajom s nádhernou architektúrou a prekrásnou prírodou
  • má svoju tvár ku ktorej si vždy tvoríme citový vzťah 
Toto je len niekoľko dôvodov prečo Akadémia vína VinoForum spolupracuje na mnohých projektoch, ktoré sú cestou ku koreňom prírodným, kultúrnym, architektonickým ale predovšetkým enogastronomickým. Jedlo a víno je veľká téma. Ako symbol k spoznávaniu a zbližovaniu. Je to symbol pohostinnosti, hrdosti a pýchy regionálnych výrobcov, ktorí z generácie na generáciu dedia a strážia receptúry,  aby ich odovzdali nasledujúcim pokoleniam. Ako starostlivá gazdiná uchováva rodinné striebro, tak domáci producenti predvádzajú hosťom tradície spojené veľmi často s neznámymi a nezvyklými chuťami a vôňami.


Knihu receptov "My first cooking book" dopĺňame autorke vhodnými odporúčaniami vína. Chceme aby inšpirovala a učila ako nestratiť zmysel pre dobré kombinácie chute jedla a vína a vieru vo vlastné gastronomické tradície. Chceme do čitateľov zasadiť hrdosť na produkty našej poctivej práce, ktoré by sme radi odovzdali generácii našich potomkov.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára